marți, 25 august 2009

Acritura, how to in 10 pasi

Acesta este un mic ghid de supravietuire daca vrei sa fii o acritura la ghiseele de orice gen( fie ca esti vanzatoarea care iti strica chefu cand vrei sa te uiti la o bluza, fie esti casiera de la supermarket care vorbeste pe nas apasat cu o voce pitigaiata cand iti spune ca trebuia sa spui de inainte ca vrei sa platesti cu bonuri, fie vinzi bilete de orice gen sau esti cea spre care vin banii nostri pentru felurite utilitati):

1. Trebuie sa iti modelezi vocea astfel incat sa ai un accent de scarba si cand zici o rugaciune. Preferabil e sa ai o voce subtire, enervanta, sa rostesti pe nas orice cuvant care are o rezonanta mai puternica.

2. Da ochii peste cap cat mai des, tine gura incordata ca si cand omul din fata ta tocmai ce te-a injurat si scuipat de minim 10 ori.

3. Poarta-te cat mai urat cu batranii de treaba si cu femeile gravide.

4. Act busy chiar daca nu faci altceva decat sa asezi foi goale. People hate it.

5. Lasa-ti unghiile cat mai lungi si coloreaza-le in rosu sau visiniu ca sa iti ia mult timp sa tastezi si sa ai motiv sa faci tot felu de grimase cand iti faci treaba pentru care esti platita.

6. Vorbeste la telefon cand e coada mai mare. Minim 5 minunte in care sa vorbesti cu o prietena de un barbat/ sa te plangi de barbatul tau care nu a strans masa/ rochia care nu iti vine ca te-ai mai ingrasat/ dieta noua pe care ai citit-o in Formula AS.

7. Inchide ghiseul chiar daca mai e lume care sta la coada de jumatate de ora. Doar s-a facut 5:58 si la 6 tre sa fii iesita pe usa.

8. Spune oamenilor ca fie vorbesc prea incet, fie prea tare folosind expresii colorate pentru a-ti exprima ideea : "ce dom'le nu ai mancat azi?", " sa stiti ca nu e treaba mea sa va citesc gandurile ", "dom'le eu nu-s platita sa incerc sa aud ce bolborosesti mata cu prunele alea in gura ", "ce tipi doamna, aud foarte bine", " nu ridicati tonu la mine ca eu nu fac altceva decat sa imi fac meseria".

9. Fa-ti paru cat mai mare. Fie il tapezi extrem, fie iti construiesti cel mai mare coc in varful capului. Vei parea mai mare si mai impunatoare in fata clientilor platitori si te va ajuta la dramatizarea evenimentelor.

10. Fii insuportabil de iritata de fiecare data cand cineva te opreste din barfa cu fetele sau din cautarile de matrimoniale pe google. Numai ei sunt de vina ca tu nu ai parte de amor ghebos in fiecare seara din partea unui mascul feroce.


!!!Sfat acritura : nu uita sa abuzezi de faptul ca omul din fata ta are nevoie de tine la momentul respectiv si tu poti sa iti iei cel mai mare aer de superioritate mai ales cand cineva iti vorbeste frumos.


joi, 20 august 2009

TREZIREA!

Vii obosit dupa o zi de munca, te dor toate de parca ai fi o baba/un mos, ti-e lene sa apesi si butonul de la telecomanda dar faci un efort suprem si aprinzi totusi calculatorul. Cu o ultima vlaga deschizi messengerul si te pui in pat la un film. Asta cred a devenit o rutina pentru multa lume. Eu fac aproape o ora jumate pana acasa de la munca pentru ca mi s-a parut o aventura interesanta sa vin pana in capatul diametral opus al Bucurestiului si oricat de odihnita as fi cand plec de aici, pana ajung acasa ma trec toate senzatiile de somn si vise prin metrou. Daca mai incerc sa si citesc e aproape clar ca o sa cedez cat de curand si o sa adorm.

Nu ar fi chiar prima data cand adorm in mijloace de transport. In general acolo dorm foarte bine: pe tren dorm in orice pozitie care imi permite sa imi spijin cumva capul. Cand am venit de la mare fara de loc, un domn care m-a vazut cum dorm inghesuita langa alti doi amici pe 2 locuri mi-a oferit scaunul sau cand a coborat. Adorm atat de profund incat mi se pare ca visez o vesnicie, si nici un somn nu e mai profund ca cel de dimineata pe tren. Mi s-a intamplat chiar sa adorm pe cineva complet necunoscut si chiar sa salivez putin pe dansul. Slava cerului ca era un nene de treaba ca altfel intram in pamant si de rusine si de bataie.

In liceu , pe vremea cand mergeam cu autobuzul la scoala am patit sa adorm in picioare sprijinata de un geam si m-am trezit abia cand a inceput lumea sa chicoteasca mai zgomotos. Dormeam in prima banca de langa catedra de nu ma puteau trezi nici profii. Doar la istorie ce ma mai feream si dormeam in pozitia ganditorului. La o ora am fugit din clasa fiind convinsa ca soneria de de fapt alarma de la pompieri.

In Capitala am adormit de vreo 2 ori la cursuri dar mai mult nu. Insa mai nou adorm in metrou de nu stiu ce e cu mine. Luni a avut cineva bunavointa sa ma trezeasca la capat ca altfel ma plimbam cu metroul pana ma dadeau jos. Nici rochii sau fuste nu imi mai iau ca cine stie ce vederi ofer cand atipesc.Mi-e frica ca o merg linistita pe strada si la un moment dat o sa adorm pentru ca am acumulat in vara asta oboseala cat pentru un an intreg.

Si totusi fac cum fac si seara nu ma pot odihni: ba nu pot sa adorm, ba ma gandesc la prea multe porcarii fara sens, ba dorm 8 ore pe seara insa dupa tot obosita ma trezesc. Asa ca in acest weekend mi-am propus sa dorm. Sa imi fac o supa de pui cu galuste de gris, sa imi downloadez vreo 10 filme si cum vad ca ma prinde putin somnul sa ma las purtata de val si sa dorm pana simt mi-am revenit complet.

Inca o zi pana incepe recuperarea. Wish me luck and a good night!

miercuri, 19 august 2009

Iubita mea, hai sa fim romantici

Astazi , 19 august 2009, se implinesc exact 2 ani de cand tata si a lui minunata sotie S. au hotarat in fata ofiterului starii civile ca e momentul sa oficializeze frumoasa lor relatie care dura deja de ceva timp. A fost o cununie foarte restransa, cu 2 miri, 2 nasi si 2 martori( printre care unul eram si eu). Petrecerea de dupa a fost o surpriza totala pentru ca absolut nimeni habar nu avea ce se intamplase cu 2 ore inainte si toti credeau ca e doar o duminica ca oricare alta in care ne intalnim sa stam la masa.

Acum ca a venit momentul celebrarii minunatului eveniment, cei doi s-au hotarat sa plece intr-o romantica excursie la munte, pe Ceahlau mai exact, unde aveau sa urce pana la cabana Dochia si ceva cascada prin zona. Zis si facut. S-au imbarcat ieri in masina, au plecat voiosi spre aer curat si liniste si ca doi temerari au urcat pe munte pana la destinatie. Problema insa e vremea care, de cum au ajuns, s-a trasnsformat din vara racoroasa in inceput de iarna cu ploaie + grindina si putina zapada. Au ramas cazati sus intr-o camera de 7 persoane , fara geamuri si plina de purici. Un fel de buncar cu insecte pentru care trebuie sa platesti.

Pentru ca ei au plecat pe vreme buna cu soare si teren uscat si pentru ca nu sunt impatimiti ai muntelui de fel, au niste tinute mai potrivite pentru o plimbare pe faleza din Eforie decat pentru peripetii pe munte. Acum stau la masa si ochesc orice grup organizat ca sa se tina scai de ei pentru a ajunge in siguranta inapoi la civilizatie.

Si uite cum escapada romantica s-a cam dus de rapa, cum planurile se schimba cum ai spune "ploua" ca doar asa se intampla mereu cand vrei cu adevarat sa iti iasa ceva. Dar fiecare cu romatismul lui, important e sa ai puterea sa razi si cand se intampla astfel de schimbari drastice in situatiile cele mai nepotrivite.

Pentru draga mea jumatate de familie care se sarbatoreste azi , dedic cea mai minunata melodie si sper sa dansati impreuna "till the end of love" :

luni, 17 august 2009

Tulai Doamnie, ca ghini o fo

In weekend am fost la Arad sa vad si eu orasul natal al Zappai, despre care am auzit de 2 ani aproape ca e cel mai tare loc in care te poti duce pentru distractie, ca e cu totul altceva, ca lumea chiar se distreaza fara sa tina cont de fitele de peste tot si de impresiile de preamarire a sinelui in public.
Am fost de marti sa iau bilet la tren ca sa avem loc la cuseta, insa totul a fost in van pentru ca desi m-am certat cu doua dintre cele mai antipatice si scarboase casiere ale CFRului, nu am reusit nicicum sa gasesc locuri. A ramas sa mergem ca doua papadii in vant si sa ne descurcam la fata locului. Dupa cu puteti cititi aici a fost o calatorie foarte interesanta cu felurite povestiri pentru prieteni.
Si dupa 11 ore de drum am ajuns. Finally. Casa ei e ceva wow. Ma simteam ca in vizita la casa memoriala a lui Alecsandri. Camere imense cu tavan inalt, usi vechi care se inchideau perfect, bucataria micuta dar cu iesire spre gradina , si toate astea in centrul Aradului, la 2 minute de mers pe jos de bulevardul principal ma fac sa inteleg de ce era atat de minunat cand ea traia acolo. Am vazut poze si cutii cu amintiri de la cele mai importante, la foaia goala fara nici o semnificatie dar care mereu ramane acolo ca amintire ca nu inseamna nimic.

Gratie Domnului Seba, am facut si turul oficial al orasului pentru a vedea si pe zi punctele arhitecturale esentiale. Strazile sunt inguste si uneori parca nici nu iti vine sa crezi ca nu esti pe undeva printr-o cetate . Orasul are un aer vechi a la Brasov sau Sibiu, insa e mai micut si asta il face si mai interesant. Am fost la cafea (care e foarte ieftina in comparatie cu Bacau sau Bucuresti) in Smart, barul unde mergeau ei in liceu. Si erau multi si toti vorbeau de felurite si ii admiram cum au reusit sa pastreze legatura chiar si dupa 2 ani de mare distanta.

Friday night party! Tocuri si camasi cu centuri de nu puteai sa respiri nici daca te uitai la noi. Am fost pe faimosul strand la casute unde am fost participant activ la 2 chefuri . Am stat pana nu mai simtit pic de sange in picioare si dupa am purces spre casa ca doua gazele (eu si Zappy) cu un bakerolls in mana stand la barfa pentru inca o ora in pat , discutand si dezbatand scopuri in viata si fericirea vesnica.

Sambata a fost zi de relaxare. Am facut un tur pe jos, de data asta pana la gara dupa bilete. Pe seara a fost party la gazda mea in barlog asa ca am avut putina treaba organizatorica. Pool party, cam o ora de club si apoi iar pool party. Din pacate era foarte frig ca buna dispozitie era slava cerului.

Duminica, din pacate, am purces spre capitala cu dorinta de a reveni cat de curand. Am realizat ca nu locul e totul, ci oamenii. Aradul e un oras mai mult sau mai putin interesant, dar e un oras ca oricare altul, cu acceasi oameni, cu aceleasi categorii clasice, insa daca oamenii de langa tine au carisma pe care o cauti, intreaga atmosfera se schimba. Ferice de cei ce au gasit echilibru prin ei si prin altii.

See u soon Arad. ne intalnim la langoserie :)

marți, 11 august 2009

Facem un update?

Ca sa stim toti despre ce vorbim , ma refer la updateul fizic, la modificarile in "mai bine" ale corpului prin chirurgie estetica. Intr-o perioada credeam ca e cea mai tare chestie care exista, poti sa fii cum iti doresti, cand iti doresti dar acum mi s-a mai schimbat parerea pentru ca de multe ori se face abuz, nu din alte considerente.

Eu de exemplu imi doream pe la 16 ani sa am sani "semafor" adica genu ala de san care sta exact cum il pune medicul si nu se misca nici daca ii dai cu ciocanu, desi la 16 ani eram fericita posesoare a unei perechi dragute de inaintari, deci ar fi fost o mare tampenie. Am avut ocazia sa vad in fata mea un san fals si nu arata deloc cum imi inchipuiam. Sta unde trebuie, e mare, e tare, dar e foarte foarte fals si ciudat. Sfarcu era in sus de parca prindea radio,sanul era prea mare, dar asta e in functie de preferinte. O alta cunostinta si-a pus cele mai mari implanturi posibile, de zici ca are un nou fund in fata.

In presa si peste tot unde te uiti , presiunea de a arata perfect e imensa, si de accea am ajuns si noi , oamenii de rand sa simtim acceasi presiune asupra noastra. Nimeni e perfect si micile defecte il fac pe om sa fie cum e, ca daca toti am fi numai calitati care ar mai fii farmecul?!

Aseara am inceput sa ma uit la "Nip/ Tuck", un serial in care tocmai despre asta e vorba si m-a socat cum un medic a convins o femeie absolut superba ca are nevoie de implat mamar, botox in frunte, un nou nas, pometi ridicati, lipoabsorbtie pe burta, solduri si coapse. Ma bazez totusi pe faptul ca e doar un film si e nevoie de ceva de genu pentru a spori audienta.Inteleg toate complexele pe care oamenii, si in special femeile, le au cand vine vorba de propriul corp, dar mi se pare absurd sa te modifici intr-o asemenea masura incat da devii diform. Nu spun ca toti care apeleaza la asemenea practici fac rau, eu doar pledez pentru o ponderare a masurii schimbarii si pentru un sfat sincer si aproape de realitate al medicului.

Si totusi, merita sau nu sa facem un update?

luni, 10 august 2009

Semn

Draga cititorule,

Te anunt ca sunt alive, not well, but alive.

Cu drag,
I


PS: Ca sa nu fiu prea scurta am decis sa adaug acestui post lista de keyword analysis care e mai mult decat diversa si interesanta :
"
1915.45%iohonney
drill down1411.38%cum sa fii o lady
drill down43.25%chelesc
drill down21.63%in cautarea fericirii
drill down21.63%cum sa fii o lady-mic tratat de eleganta
drill down21.63%jurnal de pitzipoanca
drill down21.63%serialul in cautarea fericirii
drill down21.63%totul despre o lady
drill down21.63%hi5 celor din in cautarea fericirii
drill down21.63%vopsea henna
drill down21.63%attn
drill down21.63%in cautarea fericirii, episoade
drill down21.63%vopsitul cu henna
drill down21.63%moldovencele
drill down10.81%am chelit de la extensii
drill down10.81%mare si munte turcia
drill down10.81%femei in cautarea fericirei
drill down10.81%draga prietene
drill down10.81%cum te vopsesti cu plante
drill down10.81%decolorat dupa hena
drill down10.81%voie pe stadion geanta
drill down10.81%turci
drill down10.81%ciao bellea
drill down10.81%henna vopsea
drill down10.81%turcia mare si munte
drill down10.81%vopsirea parului dupa vopsitul cu henna
drill down10.81%cum sa fii o laidy
drill down10.81%vopsesc cu henna
drill down10.81%parul blond sprincene negre
drill down10.81%you tube in cautarea fericiri cap 1
drill down10.81%ce sa fac sa nu chelesc
drill down10.81%sunt fata si chelesc
drill down10.81%munte mare turcia
drill down10.81%in cautarea fericirii youtube
drill down10.81%filmu de vineri seara in cautarea fericiri
drill down10.81%teapa cu pantofiorii
drill down10.81%cum sa fii mereu eleganta
drill down10.81%dans cu fete de 10 ani turceste
drill down10.81%extensiile mele de par sau stricat
drill down10.81%serial in cautarea fericirii
drill down10.81%20 cm prea mare pt o femeie
drill down10.81%henna
drill down10.81%cum se prepara hena
drill down10.81%in cautarea fericirii sindura
drill down10.81%www.pitu-pitulica.hi5.ro
drill down10.81%impresii club 24
drill down10.81%boze bazar turcia
drill down10.81%cum se prepara henna
drill down10.81%bubu ma cucerit
drill down10.81%te ai vopsit cu henna?
drill down10.81%in cautarea fericirii serial
drill down10.81%ca sa nu chelesc
drill down10.81%cum sa fii o lady?
drill down10.81%ce isi face omul cu
drill down10.81%femei an cautarea fericiri
drill down10.81%ciao bella 2 online
drill down10.81%vacanta zonguldak
drill down10.81%ce vopsea de par foloseste mihaela radulescu
drill down10.81%sprancene mircea albulescu
drill down10.81%cum de desenat cu henna
drill down10.81%vopsea cu henna nima
drill down10.81%vopsea de par cu heena cum se prepara
drill down10.81%fotografii inainte si dupa slabire
drill down10.81%cm se prepara hena??
drill down10.81%sunt fata si imi cade parul cred ca chelesc
drill down10.81%forcapil barbati
drill down10.81%ciao bella
drill down10.81%tratat de eleganta doamna
drill down10.81%cycy style
drill down10.81%imi este rau de la hena
drill down10.81%in cautarea fericirii blog
drill down10.81%youtube film in cautarea fericiri
drill down10.81%in cautarea fericirii singura
drill down10.81%melodia de la filmul in cautarea fericirii toata
drill down10.81%trezirea din prostie si lene
drill down10.81%munte turcia
drill down10.81%2 cm in 3 zile slabit




"