sâmbătă, 27 iunie 2009

"Ciorba deasa de cartofi" for dummies

Sunt la zilele de legume ale regimului disociat, asa ca dupa atata carne si branza se cerea o ciorba buna de casa. Nu sunt eu cine stie ce talent culinar dar pana acum nu am murit de la bucatele preparate.
Lista de cumparaturi pentru ciorba de cartofi e simpla:
  1. cartofi noi din aia mici pentru ca sunt mai fragezi si mai draguti cand ii mananci-cam jumatate de kilogram
  2. 2-3 morcovi de marime medie. aia mari sunt foarte tari si seci deci nu va recomand
  3. o ceapa medie
  4. cate o legatura de patrunjel, leustean si loboda pentru savoare si desime :D
  5. bors
Ceapa , morcovii si cartofii de pun in oala la calit cu putin ulei, apa si sare si se acopera. Cand cartofii sunt aproape gata se adauga in oala apa calda (neaparat calda pentru ca mi-a spus mama ca altfel se intaresc cartofii). Se pune o parte consistenta din verdeturile taiate marunt si se adauga borsul. Se potriveste de gust si gata. Pe final mai presar putin patrunjel dupa ce am oprit focul. Daca nu as fi la regim as pune si o lingura- doua de smantana sau iaurt.

Nu e cea mai soficticata reteta dar cand ti-e pofta de o ciorba si vrei o reteta usor de facut,merge la suflet.
Pofta mare!

Niciun comentariu: