joi, 9 octombrie 2008

Liniusă, virgulisă , funct

E vorba de sprancene, element definitoriu pentru orice faţă.Sunt foarte putini cei care se nasc cu ele frumos aranjate de la mama natura.Ori ducem o lipsa acuta ori din doua am facut una singura deasa mai ceva ca Padurea Neagra.
Cand esti mic prea putin conteaza freza lor,important e sa poti sa vezi in fata. Cu cat trece timpul si ne apropiem de pubertate cu atat creste si dorinta de a indeparta de pe fata orice urma de par nedorita. Acum incepe dilema:cum sa fac? ce sa fac? unde sa fac? cu ce sa fac?

La fel ca in toate si aici e o moda.Cand se poarta mai subtiri,cand mai groase si mai naturale. Din nefericire exista mereu si extreme. Natural nu inseamna neingrijit mai ales cand e vorba de o fata cu trasaturi frumoase iar subtire nu inseamna ras si desenat cu creionul sau mai rau, un singur fir de par parca intins pe toata fata.

Se vorbeste si de o potrivire de culoare.Un par blond asortat la niste sprancene negre nu mai aduc aminte decat de o Madona timpurie. Luand in considerare cele discutate anterior cred ca putem vorbi si de o clasificare:

1.Naturale= a la Mircea Albulescu, peste tot, imprastiate pe toata fata, poti sa le impletesti in codite boeme

2.Extra pensate= acestea se impart in:

a. linie drepta= confundate adesea cu un fir de par ratacit pe fatza din greseala sau desenate cu dermatograf muiat putin in saliva care la prima ploaie sau urma de traspiratie se scruge peste obrajori

b.virgula rotunjita= arata ca o virgula desenata de mana in care se pune accentul pe prima parte care arata ca o gamalie

c.virgula colturoasa= seamana cu cea rotunjita numai ca e ca si cum ai avea o paranteza patrata numai la un capat

3.Foarte departate= atat de departate incat crezi ca o sa iasa un extraterestru mic dintre ele

4.Geometrice = alea pensate bine la salon, unghiuri potrivite cu restul fetei, contureaza perfect ochii

Eu sunt din categoria care necesitam pensat serios asa ca am apelat la cineva priceput pentru prima experienta de genu. Parca imi scotea ochii, parca ma pisca de pleoape, durere si iar durere la care se adauga un stranut la fiecare 30 de secunde.
Recomand tuturor incepatorilor sa faca aceeasi chestie pentru a nu se trezi cu un dezastru pe fata sau cu o gaura in sprancene.

3 comentarii:

A-30-something spunea...

Daca as fi stiut asta in clasa a VII-a m-as fi scutit de multe dureri de cap si de sprancene. Vazand-o pe mama pensata artistic si observand monospranceana proprie am decis sa-mi iau soarta in maini, am luat penseta si m-am pus pe smuls. Ce-a iesit? O spranceana mai lunga si una mai scurta de-a ras mama juma de ora cand m-a vazut. M-a pus sa-mi cresc la loc monospranceana si m-a pensat frumos, stil pe care il pastrez si astazi.

Unknown spunea...

eu prima data m-am pensat cu foarfeca... si stateam si cu capu' in WC ca sa nu las urma de par sa nu ma prinda mama....am uitat ca imi trebuie si oglinda... si de atunci din cauza asta am o problema la spranceana stanga... bineinteles cand m-a vazut maicamea am luat cea mai dureroasa palma peste ceafa din viata mea si cea mai usturatoare bataie la mana cu linia.... eram in clasa a IV-a... avea voie! :)))

p.s. imi pare rau ca mama Bob-ului nu ia nici o atitudine... clar,se incadreaza la 2-b si 3 ceea ce e destul de grav... ma gandesc serios sa o initiez in tainele pensatului, nu de alta dar cat de curand o sa ajunga la dermatograf

Anonim spunea...

Good brief and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.