marți, 25 august 2009

Acritura, how to in 10 pasi

Acesta este un mic ghid de supravietuire daca vrei sa fii o acritura la ghiseele de orice gen( fie ca esti vanzatoarea care iti strica chefu cand vrei sa te uiti la o bluza, fie esti casiera de la supermarket care vorbeste pe nas apasat cu o voce pitigaiata cand iti spune ca trebuia sa spui de inainte ca vrei sa platesti cu bonuri, fie vinzi bilete de orice gen sau esti cea spre care vin banii nostri pentru felurite utilitati):

1. Trebuie sa iti modelezi vocea astfel incat sa ai un accent de scarba si cand zici o rugaciune. Preferabil e sa ai o voce subtire, enervanta, sa rostesti pe nas orice cuvant care are o rezonanta mai puternica.

2. Da ochii peste cap cat mai des, tine gura incordata ca si cand omul din fata ta tocmai ce te-a injurat si scuipat de minim 10 ori.

3. Poarta-te cat mai urat cu batranii de treaba si cu femeile gravide.

4. Act busy chiar daca nu faci altceva decat sa asezi foi goale. People hate it.

5. Lasa-ti unghiile cat mai lungi si coloreaza-le in rosu sau visiniu ca sa iti ia mult timp sa tastezi si sa ai motiv sa faci tot felu de grimase cand iti faci treaba pentru care esti platita.

6. Vorbeste la telefon cand e coada mai mare. Minim 5 minunte in care sa vorbesti cu o prietena de un barbat/ sa te plangi de barbatul tau care nu a strans masa/ rochia care nu iti vine ca te-ai mai ingrasat/ dieta noua pe care ai citit-o in Formula AS.

7. Inchide ghiseul chiar daca mai e lume care sta la coada de jumatate de ora. Doar s-a facut 5:58 si la 6 tre sa fii iesita pe usa.

8. Spune oamenilor ca fie vorbesc prea incet, fie prea tare folosind expresii colorate pentru a-ti exprima ideea : "ce dom'le nu ai mancat azi?", " sa stiti ca nu e treaba mea sa va citesc gandurile ", "dom'le eu nu-s platita sa incerc sa aud ce bolborosesti mata cu prunele alea in gura ", "ce tipi doamna, aud foarte bine", " nu ridicati tonu la mine ca eu nu fac altceva decat sa imi fac meseria".

9. Fa-ti paru cat mai mare. Fie il tapezi extrem, fie iti construiesti cel mai mare coc in varful capului. Vei parea mai mare si mai impunatoare in fata clientilor platitori si te va ajuta la dramatizarea evenimentelor.

10. Fii insuportabil de iritata de fiecare data cand cineva te opreste din barfa cu fetele sau din cautarile de matrimoniale pe google. Numai ei sunt de vina ca tu nu ai parte de amor ghebos in fiecare seara din partea unui mascul feroce.


!!!Sfat acritura : nu uita sa abuzezi de faptul ca omul din fata ta are nevoie de tine la momentul respectiv si tu poti sa iti iei cel mai mare aer de superioritate mai ales cand cineva iti vorbeste frumos.


3 comentarii:

copilul marii spunea...

foarte tare...la ghidul de acritura se includ si mirobolantele secretare de la ase? sunt unele de gabarit depasit(nu ca ar avea asta vreo relevanta, numai ca prietene sa vezi ditamai omu cum se uita urat la tine, te cam sperie asa:)))

Iohonney spunea...

intra intra. sunt chiar sus in ierarhie :P

Anonim spunea...

Super tare post-ul :)) Sa sti ca asa e, cred ca au ceva interviu special pentru acrituri si abia apoi sunt angajate! Si tu mergi acolo dragut si saluti cu "buna ziua" si nici macar nu ti se raspunde. Apoi spui "multumesc, la revedere" si iarasi ecou. Scarbe de-a dreptul :))