marți, 11 martie 2008

cum sa fii o lady-mic tratat de eleganta

cu ocazia zilei de 8 martie o prietena a primit un mic cadou cu o usoara tenta de gluma: cartea "Cum sa fii o lady"de Candance Simpson-Giles din colectia Bonton.este suplimentul de la ziarul "Saptamana Finanaciara".
la o prima impresie crezi ca ar fi un ghid de bune maniere desi coperta aurie lacuita si poseta, cu imprimeu de cuventura de la tara de pe coperta ,te duce cu gandul la cu totul altceva.
cartea e bine structurata in capitole de maxim interes:"Imbracamintea unei lady","O lady nu spune decat ce trebuie","Aspecte de eticheta extrema" etc.in total sunt 10 capitolase pline de sfaturi fara de care o lady nu poate exista:o lady are mereu lenjerie curata si proaspata(ca si cand restul ar fi niste imputiti..sau ca si cum nu ar fi deja o regula de igiena elementara.a fi curat nu te face special),ea trebuie sa aiba mereu asupra ei un sirop de tuse atunci cand e la teatru,fie ca are ea nevoie de el sau un alt spectator,o lady invata ce postura o avantajeaza cand este fotografiata,stie cand este un moment potrivit pentru a bea cu paiul si va avea mereu tavitele de gheata pregatite(ea si spritangii).
daca nu doreste sa consume alcool la o petrecere ,ea trebuie sa refuze politicos gazda(ca si cand putea sa ii dea omului cu paharul de tarie in cap ca nu a stiut ca ea nu pune gura pe asa ceva).
o lady poate tipa numai in cazuri extreme:in caz ca cineva este in pericol sau daca se da un gol(adica o lady are voie p stadion????nu pot sa cred..are voie sa stea cocheta de ea cu manusitele si cu palarioara acolo in tribuna alaturi de toti golanii?? cred ca autoarea a uitat sa precizeze ca o lady nu are voie sa auda ce se vorbeste pe un stadion.
cand vine vorba de condus aflu ca o lady trebuie sa semnalizeze orice schimbare de directie(si politia spune asta dar eimacar nu se dau exemplu ca fiind mari gentlemani) si in nici un caz nu se va urca la volan daca a comsumat prea mult acool(nici nu e legal..dar totusi observ interesul scriitoarei fata de situatiile care implica bauturile spirtoase).o lady va parca cu grija,fara a lovi masinile din jur...asta deja ma depaseste..no comment..
preferata mea cred ca ramane:o lady nu poarta fusta din panza inainte de Pasti ,si nici dupa Sfanta Maria..o fi vreo traditie de care eu nu am auzit.oricum promit ca n-o sa port fuste din panza atunci,nu de alta dar nu as vrea sa creada lumea ca nu sunt o lady.
Daca este de asteptat sa i se vada picioarele,o lady se epileaza(logic...ea si toate femeile ,ca nu ne intalnim sa ne aratam parul de pe picioare..).
ar mai fi multe de citat pentru ca e un fel de top 100 bancuri cu lady.am vazut la finalul cartii ca din aceeasi colectie face parte si "Cum sa fii un gentleman"..pentru cei care se simt exclusi sau cei care isi faceau realmente griji ca nu ar reusi fara un ajutor.

2 comentarii:

Anonim spunea...

nefericire mi-am luat-o si eu. big mistake.:| ce porcarie! cred ca ma apuc sa-l rescriu pe dos numai de-a dracului

Anonim spunea...

am accesat din intamplare blogul tau si am ajuns si la acest articol din care se poate observa cu usurinta indignarea:). nu cred ca aceasta carte este adresata persoanelor care stiu toate aceste lucruri, banale si inutile majoritatea...sau poate fi adresata dar ca si simpla lectura.Nu cred ca trebuie sa uitam ca aceasta carte nu se adreseaza societatii romanesti, ci este scisa conform normelor de eleganta de acolo. E foarte posibil ca in Nashville, Tennessee, de unde e autoarea, sa se aplice toate lucrurile pe care noi le consideram amuzante si inutile. Cred ca ai intalnit de multe ori fete/femei care erau departe de a atinge femininul, nu din motive de la Dumnezeu, ele eu nevoie sa stie lucrurile care noua ni se par normale. Nu te cunosc si acest a fost doar un comment la acest articol, nu la persoana ta. Mihaela